Bu haber :03/03/2023 17:18 Tarihinde Eklendi 8405 Kez Okundu

ALTINÖZ, KONFERANS YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLSİN

İl Başkanı İsmail  Altınöz  Yaptığı yazılı açıklama ile  Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’yi düzenledikleri konferans davetini yeniden gözden geçirmeye davet etti

İl Başkanı  Av. İsmail Altınöz, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin daveti üzerine 4 Mart’ta Safranbolu’da ‘Deprem Bilgilendirme Konferansı’ verecek olan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın davet edilmesine tepki gösterdi.

İl Başkanı  Altınöz, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’yi, “asrın felaketi” olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli 10 ilde meydana gelen deprem afetine ilişkin ‘afet bölgesinde kadınların tecavüze uğradığı' şeklindeki asılsız iddiaları nedeniyle halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçunda gözaltına alınan ve denetimli serbest kalan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın konferans davetini yeniden gözden geçirmeye davet etti.

İl Başkanı  Altınöz yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Yaşadığımız deprem felaketinde de görüldüğü üzere kriz dönemleri, dezenformasyonun en yoğun yapıldığı dönemlerdir. Devlet-millet bütünleşmesiyle yaraların süratle sarılması için seferberlik sürerken buna karşın, Türkiye'nin toplumsal dayanışmasını zedelemeye çalışanlar da faaliyetlerine aralıksız devam ediyor. Bir yandan deprem fırtınası sürerken, öte yandan da yalan fırtınası sürüyor.

İl Başkanımız Altınöz, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı provakatif paylaşımlara tepki gösterdi

Bu yalan fırtınasının örneklerinden biri de Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın sosyal medya hesabı Twitter üzerinden paylaştığı bazı akıl dışı söylemleri. Terör yapılanmalarına mensup en azılı tiplerin bile “Yeterince inandırıcı olmaz” diye ortaya atmaktan çekindikleri ne kadar kışkırtıcı-provakatif söylem varsa bu zat ortaya salmış. İnsanların perişan olduğu bir felâkette bu şekilde paylaşımlar yaparak insanları kin ve nefrete sürüklemek hangi bilime, hangi vicdana yakışır. Sayın Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Haddini bil!

Geçtiğimiz günlerde de halkı kin ve nefrete teşvik eden ve hakkında soruşturma açılan, denetimli serbestlikle serbest bırakılan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan’ın Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'nin daveti üzerine Safranbolu'ya gelerek seminer vereceği duyuruldu.

'Afet bölgesinde kadınların tecavüze uğradığı' şeklindeki asılsız iddiaları nedeniyle halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçunda gözaltına alınan bir adam Safranbolu'muza ve Safranbolululara, “Depreme Hazırlık ve Sonrası, Safranbolu Evlerinin Depreme Dayanıklılığı” konusunda bilgilendirmek için Safranbolu’ya gelecek.

İl Başkanı  Altınöz, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’yi düzenledikleri konferans davetini yeniden gözden geçirmeye davet etti

Halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden paylaşımlarda bulunan Prof. Dr. Özgün Ahmet Ercan isimli bu provokatör ’ün Safranbolu'da konferans verecek olmasını kabul etmiyoruz.

Bilim adı altında provakatif söylemlere imza atan bu kişinin Safranbolu'ya getirilmesini reddediyoruz. Bu davetin ve konferansın iptal edilmesini istiyoruz.

Bilim adı altında provokatif söylemlere imza atan bu kişiyi, Safranbolu'ya konferans için davet eden Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’yi bu konferans davetini yeniden gözden geçirmeye davet ediyoruz.”