Bu haber :03/03/2023 17:12 Tarihinde Eklendi 1795 Kez Okundu

BEBEK KÜTÜPHANESİ AÇIYOR

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse tarafından Belediye meclisine taşınan ve 2 Marttaki Meclis oturumunda görüşülen Bebek Kütüphanesi yapımına ilişkin madde oy birliği ile kabul edildi.

Hedef kitlesi bebekler ve küçük çocuklar (3 yaş altı); okul öncesi dönemde olan çocuklar ile onlara eşlik eden ebeveynler ve diğer aile fertleri olan kütüphanelerde, çocuk gelişimini destekleyici tekerleme, ninni ve şarkılı interaktif drama destekli masal hikâye saati, parmak oyunları, kuklalar ve el sanatları vs. gibi eğlenceli ve ücretsiz etkinlikler de düzenlenmektedir.

Konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı Elif Köse, “ Eğitim erken yaşta başlamalı. Bebek ve Çocuk kütüphanelerinin temel amacı okuma kültürü ve alışkanlığının erken çocukluk döneminde kazandırılması.  Yapılan araştırmalar, konuşmanın, şarkı söylemenin, bebeklere ve çocuklara kitap okumanın, onların konuşma ve dil becerilerine oldukça olumlu etkisi olduğunu göstermektedir” dedi.

Belediye Olarak Eğitime Önem Veriyoruz

Leyla Dizdar Kültür Merkezinde bulunan ve daha önce oyun evi olarak kullanılan 180 metre kare alanda kurulacak olan Bebek Kütüphanesinin bebek-ebeveyn ilişkisini güçlendirmek ve çekirdekten yetişen bir kütüphane bilincini de oluşturmak olduğunu dile getiren Başkan Köse, “ Safranbolu Belediyesi olarak eğitime ve çocuklarımıza önem veriyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımız için projelerimiz devam edecek. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.