Bu haber :30/12/2022 20:38 Tarihinde Eklendi 1393 Kez Okundu

KÖSE’DEN 2022 DEĞERLENDİRMESİ

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Karabük ve Safranbolu basınının yoğun ilgi gösterdiği bir toplantı ile 2022 yılını değerlendirdi.

Safranbolu Belediyesi Sosyal Tesislerinde gerçekleşen toplantıya Başkan Elif Köse’nin yanı sıra meclis 1. Başkan Vekili Onur Varlı, Belediye Başkan Yardımcıları Halil Bakkal, Serkan Adabaş, Ahmet Şahin, Belediye Meclis Üyeleri, Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkan Şebnem Urgancıoğlu Ergüder ve Basın Mensupları katıldı.

Sohbet ortamında geçen kahvaltının ardından konuşan Safranbolu TİD Başkanı Ergüder, “ Bu yıl çalışmalarımızı Belediye Başkanımız öncülüğünde olabildiğince birlikte yürüttük.  Önemli fuarlara katıldık. Daha öncesinde Fransız acentesi ile bir çalıma yaptık. Bununla birlikte yine Fransız pazarında önemli gelişmeler bekliyoruz.  Yine Ocak ayında İzmir’de önemli bir sunum yapacağız. Ege bölgesinde çok fazla tercih edildiğimizi biliyoruz. Belediyemizle birlikte geceleme sayısını arttırmak için girişimlerde bulunmaya devam ediyoruz. 2023 yılında kongre turizmi yapan acentelerle işbirliği içerisinde olacağız” dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ise konuşmasına  “Göreve geldiğimizde 65 milyon lira olan borç şuanda 17 milyon lira”  diyerek başladı.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, yeni yıl öncesi basın mensupları ile bir araya gelerek 2022 yılında tarihi kentte yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunurken şunları söyledi, “ 2022 yılını son derece verimli geçirdiklerini belirterek, “2022 yılı bitmeden tarihe çarşıya giden yol üzerinde olan Kaya Erdem Caddesi’ni bitirdik. Bu konuda olumlu geri dönüşler alıyoruz. Tabelaları ve rengiyle düzene girdi. Asma altında cephe çalışması bitirildi. Han arkası sokak sağlıklaştırılması cephe yenilemesi projesi var.”

Göreve geldikleri günden bu yana ‘sosyal belediyecilik’ anlayışı ile hareket etmeye çalıştıklarını ifade eden Köse, bütçeyi önem ve ihtiyaç derecesine göre eşit ve yeterince adil dağıtmaya çalıştıklarını belirtti.

Halkın Bakkalı Yakında Hizmete Girecek

Çankaya Parkı’nda tarihi kentte bir ilk olacak olan ‘Halkın Bakkalı’ diye bir yer açacaklarını kaydeden Köse, “Halkın Bakkalı sadece Türkiye’deki kooperatiflerden özel ürünlerin alıp satıldığı bir yer olacak. Serada yetişen sebzelerimizi de minik bir manav konsepti ile Halkın Bakkalı önünde satışa sunacağız. Bu uygulamaların en önemli amaçlarından biri de üretmenin ne kadar önemli olduğunu belirtmek amacıyla da yapıyoruz. Belediyelerin faaliyet gösterdiği bölgede örnek olması gerekir. Bizde üreten bir belediye olduğumuz için üretime örnek olması için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Barış mahallesi imar Sorununu Çözeceğiz

Barış Mahallesi’ndeki imar sorununun kangren olmuş bir sorun haline geldiğini aktaran Köse, “O kadar çok problemle karşı karşıya kaldık ki 10 yıldır sorunlar yumağı haline gelmiş ama çok büyük gayret sarf ederek ve titizlikle bu sorunun sonuna yaklaşıldı. Umuyoruz ki birkaç ay içinde Safranbolu’daki imar sorunu aşılacak. İmar sorununun bu kadar uzamasının sebebi, önceki yönetimin kanuna uymayan konulardan dolayıdır. Barış Mahallesi imar sorunu uzun yıllar sorunlu olup bizim çözeceğimiz konulardan olacak” diye konuştu.

“Şu An Borcumuz 17 Milyon Lira”

Köse, “Biz göreve geldiğimizde 65 milyon lira borçla almıştık. Şu an borcumuz 17 milyon liradır. Bütçeyi doğru kullandığımız, israf etmediğimiz ve tasarruf ettiğimiz için. Keşke ekonomik koşullar ve pandemi olmasaydı bir önceki dönemin başkanının sahip olduğu şartlara sahip olsaydım. İmardan 2017 yılında üç buçuk milyon lira gelir var. Şu an benim yıllık gelirim 700 bin lira. O imkanlar olsa biz bu ekiple bir Safranbolu daha yapardık. Ben buna inanıyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Elif Köse konuşmasının sonunda toplantıya katılan ya da katılamayan tüm basın emekçilerinin yeni yılını kutlarken, “Sizlere ve ailelerinize sağlıklı, bereketli ve başarılarla dolu bir yıl diliyorum” dedi.