Bu haber :05/11/2022 13:27 Tarihinde Eklendi 6082 Kez Okundu

HİÇBİR BANKAYA RANDEVU YOK

 
Esnaf Odası olarak zor günlerde esnafın yanında olmayan bankalara randevu vermeme kararı aldık.
Bir esnaf arkadaşımız özel bankadan kredi kartı alıyor. Esnafın hali malum. Hep asgarisini ödüyor. Banka diyor ki hep asgarisini ödeyemezsin. Bu kartı kapatacaksın. Hali ile kardeşimiz bunu kapatamıyor. Yumurta ticareti yapan arkadaşımızın arabası Ankara da bu borçtan bağlanıyor. Yumurta yüklü iken. Borç 40 bin. Avukata gidiyoruz. Diyoruz 10 bin tl biz topladık aramızda gerisine taksit yapalım. Esnafı mağdur etmeyin. Araba yüklü. Malını getirsin satsın ki borcunu ödesin. Yok diyor avukat ben arabayı bağlamışım. Niye sıkıntıya gireyim. Borcun tamamını öderse az indirim yaparız. 2 oda başkanı bankaya gidiyoruz. Müdür bey yoklar. Telefonla görüşüyoruz. Hiçbir yardım yok. Hiçbir yaklaşım yok. Esnaf nihayetinde taahhüd verecek. Ödemezse cezaevine girecek. Nihayetinde arabada yumurta var. Onlar kokacak çürüyecek. Onları alın diyorlar. Tamamda onu almak için nakliye tutacaksın. Bir banka müdürü de müşterisi olan ve takibe düşen esnaf veya başkası için 40 bin tl ye bile taksit yaptıramıyorsa ben müdürüm demesin. Bu arada tüm işlemlerde adamına göre yürüyor. Avukatın kesinlikle olmaz dediğine banka müdürü 20 bin bulsun diyor.
Değerli üyelerimiz lütfen elinizdeki pos cihazlarını bankalara iade edin. Ek hesaplarınıza kapatın. Masraf alan komisyon alan bankaları şikayet edin. Bankalarla sıkıntı yaşayan tüm esnaflarımıza avukat desteği vereceğiz. Zor günlerde esnafa yardımcı olmayan bankalarla lütfen çalışmayın. Gelin Esnaf kefaletten biz size yardımcı olalım. Ama görüyorum Çoğu iş yerinde 2 - 3 tane pos cihazı var. Bunlar bu ürünleri size verirken şirinler. Kredi verirken de şirinler. Ama sen zora girip ödeyemeyince. O hallerini ben biliyorum. Biz esnaf odası olarak finansal konularda çözüm için esnaflarımızı odalarımıza bekliyoruz. Cumhurbaşkanımızın çağrısına rağmen esnafa ufacık yardımcı olmayan sözü geçen bankayı da ilgili yerlere şikayet edeceğiz. Konunun takipçisi olacağız.
Biz esnaf odası olarak bundan böyle ilgili yakalaşımı görünceye kadar hiçbir bankaya randevu vermeyeceğiz. Odamızın kapıları bankalara kapalıdır. Esnaflarımızı da banka çalışmalarında odamızla iletişime geçmelerini rica ediyorum.