Bu haber :24/06/2022 19:19 Tarihinde Eklendi 1886 Kez Okundu

AYHAN YILDIRIM

Sayın AYTEKİN (Kuş) AYTEKİN’in Ardından

SAFRANBOLU YERİ DOLDURULAMAYACAK BİR DEĞERİNİ DAHA KAYBETTİ!...

Hayatını Safranbolu'ya adamış araştırmacı gazeteci yazar Aytekin Aytekin, tedavi gördüğü Safranbolu Devlet Hastanesinde hayata veda etti.

Safranbolu’nun ayaklı kütüphanesi, basın camiasının abisi Araştırmacı Gazeteci Yazar Aytekin Aytekin (Kuş) vefat etti. Aytekin Aytekin’nin vefatı cemiyet, ticaret ve siyaset hayatını yasa boğdu.

Yediden yetmişe herkese sıkılmadan

Safranbolu’nun hikayesini anlatan ve hasta zamanlarında bile Safranbolu’yu düşünen Aytekin Aytekin hayata veda etti.

Daha önce Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi gören ve kalbine pil takılan Aytekin Aytekin bugün Safranbolu Devlet Hastanesinde gördüğü tedavi sırasında geçirdiği kalp krizi nedeni ile vefat etti.

Aytekin Aytekin (Kuş) Kimdir?

30 Haziran 1947 Karabük doğumlu olan Aytekin Aytekin (Kuş), 1968 yılında Gazetecilik Yüksek Okulunu bitirdi.

1994 yılında UNESCO tarafından Dünya Miras Şehirleri Listesine alınan, Osmanlı’nın ayak izini ve Türkiye’de Korumanın Başkenti olma özelliğini taşıyan Safranbolu’yu tanıtmak için ömrünü veren Araştırmacı Gazeteci yazar Aytekin Kuş, Karabük’te ilk defa adına posta pulu basılan kişi olma özelliğini de taşıyordu.

Safranbolu’nun çeşitli yönleri ile tanıtmak için 10 kitap yazan ve yayınlanan 10 kitaba danışmanlık yapan Aytenin Aytekin, evinde bulunan yüzlerce eseri doktora ve tez çalışması yapan Üniversite öğrencilerin yararlanması için bilgi almak isteyenlere açmıştı. Safranbolu’ya gelen başta Devlet büyükleri, elçiler, önemli şahsiyetler ve gezmeye gelen yerli ve yabancı turistlere de gönüllü olarak rehberlik yapmıştı.

Safranbolu halkından merhum Hüseyin Kuş ve hacı Emine Kuş'un oğlu; Ayten Bovkır, Mukaddes Kuş ve Zehra Balkan'ın kardeşi; Zehra Kuş'un eşi ; Uğur, Bilge, Cem ve Can Kuş'un babaları; Ataberk, Barkın, Ecem ve Yusuf'un dedeleri Aytekin KUŞ vefat etmiştir. Cenazesi yarın cuma namazına müteakip Safranbolu aile mezarlığına defnedilecektir.

Merhum Aytekin ağabeyimize Allahtan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başta olmak üzere tüm Safranbolu ve Karabük halkımıza başsağlığı dileriz.