Bu haber :21/06/2022 20:36 Tarihinde Eklendi 428 Kez Okundu

KADINLAR YOGA’DA BULUŞTU

2014 yılında Birleşmiş Milletler tarafından Dünya Yoga Günü olarak kabul edilen 21 Haziran tarihi sebebi ile Safranbolu Leyla Dizdar Kültür Merkezi bahçesinde toplanan kadınlar Türkiye'de yaşanan sıkıntıları bir nebze olsun unutmak için yoga yaparak rahatlamaya çalıştı.

Kuzey yarım kürede en uzun gün olarak kabul edilen ve Birleşmiş Milletler tarafından Dünya yoga günü olarak belirlenen 21 Haziran tarihinde ellerine matlarını alan 26 kadın Safranbolu Leyla Dizdar Kültür Merkezinin bahçesinde yer alan çimlerin üzerinde yoga eğitmeni Perihan Balun öncülüğünde yoga yaptı. 

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse de eline matını alarak geldi ve kadınlarla birlikte yoga yaptı.

Başkan Köse, “Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşulların güçlüğündeki stresli durumdan bir nebze kadınlarımızı uzaklaştırmak istedik"

Safranbolu'nun ilk kadın Belediye Başkanı olarak kadınlarla birlikte yoga yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse yaptığı açıklamada şunları söyledi, "Yoga biliyorsunuz nefese dayalı hem zihinsel hem de fiziksel rahatlamayı sağlayan, psikolojik olarak rahatlatan bir meditasyon yöntemi. Biz hanım evinde hocamızla birlikte spor etkinliklerini haftanın 3 günü yapıyoruz. Bugün de Dünya yoga günü, 21 Haziran 2014 yılından beri yoga günü ilan edilmiş ve Dünya'da kutlanan bir gün. Biz de spor etkinliklerimizi bugün Leyla Dizdar Kültür merkezinin bahçesine taşıdık. Hanımlarımızla yoga yapıyoruz ki şu içinde bulunduğumuz, Dünya’nın içinde bulunduğu olumsuz koşullarda aslında spor zaten en başta fiziksel etkilerini zaten biliyoruz ama zihinsel olarak da pisikoljik olarak da insanlara iyi geldiği bilimsel olarak kanıtlanmış. Çok da ihtiyacımız var bugünlerde. Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik koşulların güçlüğündeki stresli durumdan bir nebze kadınlarımızı uzaklaştırmak istedik. Dünya yoga günü kutlu olsun."

Başkan Elif Köse, Yoga Eğitmeni Perihan Balun’a verdiği katkılardan dolayı teşekkür belgesi verdi.