Bu haber :27/04/2022 21:37 Tarihinde Eklendi 549 Kez Okundu

Deprem Tatbikatı

Belediyede Deprem Tatbikatı

Safranbolu Belediyesinde Karabük İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Belediye İtfaiye Müdürlüğünün de katılımı ile deprem tatbikatı yapıldı.

Belediye hizmet binasındaki tüm birimleri kapsayan tatbikat gerçeği aratmazken, tatbikat yaklaşık 40 saniye sirenlerin çalması ile başladı. Siren sesinin kesilmesinin ardından bina tahliye edildi.

Tahliye edilen personel belediye hizmet binasının arka tarafından bulunan toplanma merkezinde toplanırken, burada İl Afet Ve Acil Durum Müdürlüğü Yetkilileri tarafından 2022 Afet Tatbikat Yılı Gereği Karabük İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünce Deprem Anı Ve Sonrası Uygulamaları gereğince bir tatbikat gerçekleştirildiği ifade edildi ve personele öncesi ve sonrasından yapılması gerekenler hakkında bilgi verildi.

Konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, “ Bu tür tatbikat ve eğitimler belediyemiz İtfaiye Müdürlüğü tarafından sıkça yapılmakta. Bu gün yapılan tatbikatta  İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğün ekipleri ile birlikte gerçekleşti kendilerine teşekkür ediyorum. Deprem ve diğer acil durumlar için her bireyin bilgi sahibi olması gerektiğini düşünüyorum. Diliyorum ki gerçeğini hiçbir zaman yaşamayız” diye konuştu.