Bu haber :06/10/2021 14:37 Tarihinde Eklendi 958 Kez Okundu

Kamuoyunun Dikkatine

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin Fen Lisesi Safranbolu’ya yapılabilir açıklamasının çarpıtılması nedeniyle Yazılı açıklama yaptı

Köse,   Geçtiğimiz günlerde hayırsever iş insanı Sayın Recep Özçelik’in, fen lisesi yaptırma isteğine karşı, belediye olarak alternatif bir yaklaşım getirdik. Buradaki amacımız, siyasetin dışında elbirliğiyle bu hizmeti şehrimize kazandırma düşüncesiydi. Ancak bir siyasi partinin, anlam veremediğimiz ithamlarıyla karşılaştık. Meseleyi polemik haline getirmek istemediğimiz için, konuyu son kez açıklama gereği duyduk.

Öncelikle, mevzuat gereği; Karabük il merkezinde ikinci bir fen lisesinin yapılması güç olduğu için, en yakınımızdaki Kastamonu örneğinden de yola çıkarak fen lisesinin Safranbolu’da yapılması için öneride bulunduk. Bu öneride bulunurken, milletvekillerimizin desteği, bakanlığın izni ve yatırımcımızın da kabul etmesi durumunda ilimizdeki ikinci fen lisesinin kurulması için Safranbolu Belediyesi olarak her türlü fedakârlığı yapmaya hazır olduğumuzu belirttik. Bu önerimizi yineliyoruz. Bunu söylerken de hiçbir siyasi maksat gütmeden, milletvekillerimiz ve Safranbolu Kaymakamlığı ile birlikte paydaş olmak istiyoruz. Mümkün olur da proje gerçekleşirse, hem ilimiz ve ilçemiz bir fen lisesi kazanmış olur hem de hayırsever vatandaşımızın dileği gerçek olur diye düşünmekteyiz.

   Gerçeğin saptırılması suretiyle yansıtılan ikinci bir konuya da şu şekilde açıklama getirmek istiyoruz. Safranbolu’daki bir hayırseverin Arslanlar mevkiindeki arsamıza eğitim kurumu yapma projesi. Belediye olarak, bu projenin gerçekleştirilmesine asla karşı değiliz.                                               

Anlayamadığımız konu ise, yatırımın belediyemiz mülkiyetindeyken de gerçekleşmesi mümkünken (belediyemizce taşınmazın tahsisi de bu yollardan birisidir), taşınmazın ısrarla belediye mülkiyetinden çıkarılması talebidir. Taşınmaz, imar planında Temel Eğitim Öncesi Öğretim Alanı olarak gözükmektedir ve taşınmazın “eğitim binası yapılması için Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına bedelsiz olarak devri” istenmektedir. Üstelik belediyemize gelen talepte; eğitim binasının türü hakkında herhangi bir bilgi olmadığı gibi, mevzuat gereği olması gereken avan projeye de yer verilmemiştir.

Safranbolu Belediyesi’nin de hayırsever vatandaşımızın istediği hizmeti verebilecek bir kamu kurumu olduğu unutulmamalıdır. Bu hizmeti veren pek çok belediye de mevcuttur. Nitelik ve içerik bakımından aynı olacak hizmetin; taşınmazın mülkiyetinin belediyemizde kalarak belediyemiz tarafından sunulmasının yaratacağı farkı anlayamamaktayız. Meclisimiz ve komisyonlarımız konuyu belirttiğimiz açılardan değerlendirmektedir. 

 Mesele şayet samimi olmaksa, samimiyetimiz açık ve net bir şekilde ortadadır. Eğer mesele Cumhuriyet Halk Partili belediyeyi devre dışı bırakmaksa, kimin samimi olduğunu kimin siyaset yaptığını halkımızın takdirine bırakıyoruz. Yine “Eğitim seviyesi arttıkça maalesef bizim oyumuz azalıyor.” diyen bir partinin, eğitimle alakalı maksatlı eleştirilerini de halkımızın en iyi şekilde değerlendireceğini düşünüyoruz.

 Göreve ilk geldiğimiz günden beri vatandaşlarımız arasında hiçbir ayrım yapmadan, kimseyi ötekileştirmeden, siyasi hizipçilik yapmadan, polemiğe girmeden ve mazeret üretmeden vatandaşlarımıza hizmet için çalıştığımızı ve görevimize bu şekilde devam edeceğimizi bilmenizi istiyoruz dedi