Bu haber :17/06/2021 13:51 Tarihinde Eklendi 2912 Kez Okundu

“Azerbaycan Heyeti Kardemir’de”

“Kardeş Ülke Kardemir’de”
“Azerbaycan Heyeti Kardemir’de”
“Türk’ün Demiri ve Ortak Gücü”


Azerbaycan Heyetini Kardemir Fabrikalarında ağırlayan Kardemir Yetkilileri tarafından yapılan yazılı açıklama aynen şöyle, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’in işgalden kurtarılan Suşa kentinde bir araya geldikleri esnada, Şirketimizde, Azerbaycan Devlet Petrol ve Sanayi Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mustafa Babanlı’yı ve beraberindeki heyeti ağırladık.

Üniversite-Sanayi işbirlikleri adı altında bir çok üniversite ile protokol imzalayan şirketimiz, ilk yurtdışı üniversite temasını gerçekleştirdi. Genel Müdürümüz Sayın Necdet Utkanlar’ın ve

şirket yöneticilerimizin katılım gösterdiği tanışma toplantısında, Rektör Babanlı ve heyeti ile akademik ve ticari alanda yapılabilecek iş birlikleri ele alındı. Yeraltı kaynakları ve metalürji alanında köklü yapısıyla faaliyetlerini sürdüren Azerbaycan Devlet ve Petrol Üniversitesi hakkında aldığımız bilgilerin ardından, şirket sunumumuzu ve tanıtımımızı gerçekleştirdik.

Tanışma toplantımızın ardından başlayan saha gezimizde Sürekli Dökümler Müdürlüğü, Ray Profil Haddehanesi, Çubuk Kangal Haddehanesi, Demiryolu Tekerleği Üretim Tesisi gezilirken, bağlı ortaklığımız Kardökmak’ta da teknik gezi gerçekleştirildi. Fabrika sahamızdaki izlenimlerini aktaran Sayın Babanlı, şirketimizin yaptığı çalışmaların üst seviyede olduğunu ve tesisimizin Türk’e gurur verici nitelikte olduğunu belirtti.

Genel Müdürümüz Sayın Necdet Utkanlar tarafından, Mustafa Babanlı’ya hediye edilen “İlk Türk Demiri” plaketinin ardından, misafirlerimiz ile hatıra fotoğrafı çekilerek gezimiz sonlandı.