Bu haber :19/10/2020 21:51 Tarihinde Eklendi 885 Kez Okundu

DEVA Genel Başkanı Ali Babacan Karabük’te

Babacan; Varlık Fonunu Kaldıracağız

 Karabük’te partisinin 1. Olağan İl Kongresine katılan Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, görev süresi boyunca karşı çıktığı Varlık Fonu’nu iktidara geldiklerinde kaldıracaklarını söyledi.

 Demokrasi ve Atılım Partisi Karabük 1. Olağan İl Kongresi Genel Başkan Ali Babacan’ın katılımıyla yapıldı. Safranbolu Belediyesi Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde düzenlenen partisinin kongrede konuşan Babacan, kongrenin hayırlı olmasını diledi.

 Vatandaşla devlet arasındaki güven ilişkisinin son derece önemli olduğunu ifade eden Başkan Babacan, “Parti olarak hak temelli sosyal yardım programını uygulamakla ilgili hazırlık yapıyoruz. Biz DEVA Partisi olarak insan onuruna yakışmayan bu yoksulluğu ortadan kaldıracak politikalar uygulayacağız. Sosyal yardımlar ve sosyal destekler objektif kriterlere göre ve hak temelli olarak yapılacak” dedi.

"Siyasette kadın sayısını artırmak için çalışacağız"

Partinin kuruluşunda gençlerin ve kadınların önemli bir yer tutacağını kaydeden Babacan, “Kadınların erkeklerle eşit fırsatlardan yararlanmasını sağlamak için azami çaba ortaya koyacağız, “Biz kadınları güçlü, üretken ve her alanda söz sahibi bir konuma getirmek için çalışacağız. Kadınlara yönelik ayrımcılığa sebep olan her türlü uygulama ile sonuna kadar mücadele edeceğiz. Siyasette kadın sayısını artırmak için çalışacağız. Siyaset sadece erkeklere bırakılmayacak kadar ciddi bir iştir” diye konuştu.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan bakanlığı döneminde Türkiye Varlık Fonu'nun kurulmasına beş yıl boyunca imza vermediğini ancak kendisi görevi bıraktıktan bir yıl sonra kurulduğunu söyledi. Fonun denetlenmediğini hatırlatan Babacan, iktidara geldiklerinde “Varlık Fonu’nu kaldıracaklarını söyledi.

Kongrenin ardından esnaf ziyareti yapan ve partisinin il başkanlığı binasının açılışını gerçekleştiren Babacan, Büyük Kulüp’te yemek yedikten sonra gazetecilerin sorularını cevapladı.