Bu haber :12/10/2020 22:26 Tarihinde Eklendi 464 Kez Okundu

50 Yıllık Rüya Gerçek Oldu.

Merkez İlçeye bağlı Kayı Köyü Güneş Enerjili İçme Suyu Tesisi (terfi binası, terfi hattı, güneş enerji sistemi) düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından 2020 KÖYDES Projesi kapsamında 200.760,00 TL’ye yapılan Güneş Enerjili İçme Suyu tesisinin açılış törenine Vali Fuat Gürel, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı Albay Bahtiyar Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, kurum müdürleri, muhtarlar, siyasi parti temsilcileri ile köy sakinleri katıldı.

Yapılan içme suyu tesisinin hayırlı olmasını temennisinde bulunan Vali Fuat Gürel, "Allah Devletimize zeval vermesin, devletimiz ne kadar güçlü olursa bu tür tesisleri çok daha kolay yapabiliriz. Biraz önce bir amcamız ile konuştum ve "50 yıllık bir sorunumuzu çözdünüz" dedi, bu çok önemli. Bu yapılan yatırımın maliyeti çok büyük rakamlar tutmadı belki ama bunun içinde güç ve kaynak lazım. 2005 yılında Cumhurbaşkanımız o zaman Başbakandı, onun talimatları ile hayata geçirilen KÖYDES projesi kapmasında tüm illerimize çok büyük kaynaklar aktarılmaya başlandı. İlimize de  şuana kadar 200 Milyon TL'nin üzerinde kaynak aktarıldı. Bu sene ilimize 25 Milyon 750 Bin TL'lik kaynak geldi, bu kaynaklar alt yapı hizmetlerinde, içme suyunda, kanalizasyon ve yollarımızda kullanıldı. Kayı köyümüzde de güneş enerjisi yapımı için kullanıldı, yapılan tesisin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Karabük Milletvekillerimiz Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş başta olmak üzere İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğimize, İl Genel Meclis Üyelerimize,  Birlik Encümenimize, KÖYDES ekibimize, İl Başkanımıza teşekkür ediyorum. İlimizde çok güzel hizmetler gerçekleştiriyoruz, belki bir çok ilde yapılmayan sıcak asfalt yapıyoruz. Her sene 100 km asfalt yapıyoruz. Bu sene 110 km’den fazla sıcak asfalt yapmış olacağız. Bu yatırımlar birlik ve beraberliğin eseri, uyumlu çalışmanın eseri,  gelen kaynakların güzel bir şekilde kullanılmasının eseri. İl Özel İdaremizin makine parkını güçlendiren geçmiş dönem yöneticilerimize ilave olarak bizlerde kendi asfalt plentimizi ve asfalt serme makinemizi satın alarak destek verdik ve şimdi de bunu hizmete dönüştürüyoruz. Bu, İl Özel İdaremizin ve bizim gücümüzü gösteriyor.  inşallah bu imkanlar sayesinde köylerimizde yaşayan vatandaşlarımıza daha iyi hizmetler sunmaya devam edeceğiz. Bu yatırımın yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Köy Muhtarımıza, köylülerimize, tesisin yerini bağışlayan vatandaşımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. Yatırımın köyümüze ve köylerimize hayırlı olmasını diliyorum."diye konuştu.

AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş'in hayırlı olsun konuşmalarının ardından Kayı Köyü Güneş Enerjili İçme Suyu Tesisinin kurdelesi kesilerek vatandaşlarımızın kullanımına açıldı.

Günlük 32 ton içme suyu pompalayacak olan Güneş Enerjili İçme Suyu tesisinde 54 adet güneş paneli bulunuyor. Bu paneller ile 17,280 Kw enerji elde edilecek.