Bu haber :11/10/2020 16:41 Tarihinde Eklendi 379 Kez Okundu

TÜRKÖZ LOKUM İMALATHANESİNİ GEZDİ

Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, Safranbolu’da faaliyet gösteren Safran Evi Lokumları işletmesinin üretim tesisinde incelemelerde bulundu.

Safranbolu Lokumu hafifliği ve bir çok besini içinde barındırması ile ülkemizde hatta dünyada eşsiz lezzetler arasına girmeyi başarmıştır. Kaymakam Mehmet Türköz’de Osmanlıdan günümüze kadar gelen bu meşhur lezzetin, üretiminden satışına kadar geçirdiği aşamaları yerinde inceledi.

Safran Evi Lokumlari İşletmesi’nin genç ustasi Ozan Şen tarafından üretim evrelerinin tek tek anlatıldığı, Safranbolu Lokumu üretiminin, bütün safhalarına Kaymakam Türköz’de bizzat katıldı.

Safranbolu Lokumunun günümüzde hala geleneksel yöntemlerle yapıldığını vurgulayan Kaymakam Mehmet Türköz;” Dünyaya kendini ispatlamış, coğrafi işaretli Safranbolu Lokumu’nun üretim aşamalarında bulunduk. Lezzeti ve ayrıcalığını, meşakkatli üretiminden alan Safranbolu Lokumu, geçmişten günümüze taşınan nadide tatlardandır. Bu özel tadımızı şehrimize ülkemize hatta bütün dünyaya ulaştıran,üretilmesine vesile olan tüm ustalarımaza teşekkür ediyorum. Bizlerde bu lezzetin yaşatılması ve tanıtılması için gereken desteği vereceğiz ” dedi.

İşletme sahipleri Kamil Şen ve Onur Şen tarafından üretim ve satış miktarları hakkında bilgilendirilen Kaymakam Mehmet Türköz teşekkür ederek ziyaretini sonlandırdı.