Bu haber :11/08/2020 19:58 Tarihinde Eklendi 298 Kez Okundu

Fotoğraf Yarışması Başvuru Süreci

  1. Uluslararası Altın Safran’da Fotoğraf Yarışması Başvuru Süreci Devam Ediyor
  2. Altın Safran Uluslararası Belgesel Film Festivali "Ulusal Fotoğraf Yarışması" için başvuru koşulları, jüri ve şartname açıklandı. 6 Eylül 2020’ye dek sürecek olan yarışma başvuruları Yarışmaya sadece www.altinsafran.orgadresinden yönlendirmeler izlenerek veya doğrudan https://tfsfonayliyarismalar.org/adresinden yüklenen eserler kabul edilecektir. Baskı, CD/DVD veya email (e-posta) ile katılım kabul edilmeyecektir.

SAFRANBOLU BELEDİYESİ21. ALTIN SAFRAN ULUSAL FOTOĞRAF YARIŞMASI

Konu:“Kültürel Miras ve Korumacılık”tır.

Yarışmanın Amacı: Tüm Dünyanın ortak sorumluluğunda olan somut miras alanlarına dikkat çekmek, aynı zamanda yok olmaya yüz tutan soyut kültürel mirasa sahip çıkmaktır.Organizasyon: “21.  UlusalAltın Safran Fotoğraf Yarışması”nın organizasyonu ve yürütücülüğü Safranbolu Belediyesi tarafından yapılmaktadır.

Yarışma Bölümleri:Yarışma Sayısal (Dijital) kategoride ve tek bölümlüdür:Sayısal (Dijital) Renkli/DigitalColor>DC.

Yarışmaya katılım ücretsizdir.Daha önce ya da bu yarışma ile eşzamanlı yapılan herhangi bir yarışmada ödül (derece, mansiyon, özel ödül) almış fotoğraflar ile bu fotoğrafların kadraj farklılığı içeren ve/veya renk değiştirme uygulanmış görüntüleri 21. Ulusal Altın Safran Fotoğraf Yarışmasına katılamaz.Aksine davranış kural ihlali sayılır.

Fotoğrafın yarışma organizasyonu dışında yayınlanmış olması katılım açısından engel değildir.

Fotoğraf yarışmasına seçici kurul, TFSF temsilcisi, Yarışma Sekretaryası, Safranbolu Belediyesi personeli ve birinci derece yakın akrabaları ile TFSF tarafından haklarında verilmiş kısıtlılık kararı devam eden katılımcılar dışında fotoğrafa ilgi duyan, son başvuru tarihinde18 yaşını doldurmuş her birey katılabilir.

Fotoğraflara renk, keskinlik, kontrast, toz alma gibi bazı kabul edilebilir oranda dijital müdahaleler yapılabilir. Fotoğrafın belgesel yapısını değiştirecek manipülasyonlar yapılmamış olmalıdır. Bu tarz fotoğraflar yarışma dışı tutulur. Bu konuda jürinin kanaati esastır

Yarışmaya gönderilecek fotoğraflar jpg/JPEG formatında, 150-300 dpi çözünürlükte, 7-12 sıkıştırma kalitesindekaydedilmeli; her bir fotoğraf dosyasının boyutu 1 Mb’den küçük ve 3 Mb'den debüyük olmamalıdır.

Teknik şartnamenin diğer detaylarına TFSF ve Altın Safran web sitelerinin başvuru linkinden ulaşılabilir.