Bu haber :09/08/2020 11:10 Tarihinde Eklendi 387 Kez Okundu

Açık Hava Sinema Geceleri’

Safranbolu’da ‘Açık Hava Sinema Geceleri’ Başlıyor!

Safranbolu Belediyesi, kültür etkinlerine “Açık Hava Sinema Geceleri” ile devam ediyor.Sinema Genel Müdürlüğü desteği ile 35 mm analog özellikte 10 filmin perdeye yansıyacağı sinema geceleri, uzun bir aradan sonra yeniden Safranbolu’da hayat bulacak.

 Pandemi sürecinde ara verilen fiziki kültürel ve sanatsal etkinliklere, normalleşme kurallarına uygun planlanan açık havada nostalji filmler ile dönecek olan Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada,Açık Hava Sinema Geceleri’nin; Tarihi Çarşı’daki Cinci Han’dabaşlayacağı ve Harmanlar’dakiarabalı film gösterimi ileson bulacağı bilgisi aktarıldı.

 Belediye Başkanı Elif Köse, “Sosyal mesafe kurallarına uyularak başlatılacak açık hava sinema etkinliklerinde, vatandaşlarımız temiz havada huzurla Türk sinemasının seçkin filmlerini seyretmenin tadını çıkaracak” dedi.Başkan Köse,ilk ve son gece dışındaki gösterimlerin halka açık olarak Misak-ı Milli Meydanı’nda gerçekleşeceğini belirtti.

 Misak-ı Milli Demokrasi Meydanı’nda devam edecek, Açık Hava Sinema Geceleri 19 Ağustos’ta Arabalı Açık Hava gösterimi ile final yapacak, bu son gösterim ile ilgili bazı sürpriz detayların ise yakında halkla paylaşılacağı bilgisi verildi.

 Bağlar Gazoz’un da sponsorluk desteği verdiği Açık Hava Sinema Geceleri;Yavuz Turgul’un yönettiği, Şener ŞEN ve Uğur YÜCEL’in başrollerini paylaştığı Türk Sineması’nın unutulmaz eseriMuhsin Bey ile başlayacak.