Bu haber :23/07/2020 21:37 Tarihinde Eklendi 2428 Kez Okundu

Rektör Polat, CNN Türk'te

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, CNN Türk ekranlarında yayınlanan “Tercih Zamanı” programının konuğu oldu.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Serra Taşkıran’ın sunduğu CNN Türk’te yayınlanan “Tercih Zamanı” programına konuk oldu. Tercih döneminde üniversite adaylarını bilgilendirmek amacıyla gerçekleştirilen programda Rektör Polat, Karabük Üniversitesinin eğitim olanakları, üniversitenin uluslararası yönü, KBÜ’nün aldığı başarılar, uzaktan eğitim süreci gibi konulara değindi.

Prof. Dr. Refik Polat’ın programdaki konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Birçok köklü üniversiteye danışmanlık yapıyoruz”

Biz çok genç bir üniversiteyiz ama kendimizi çok genç gibi hissetmiyoruz. Çok deneyimli, dinamik bir ekiple yönümüzü geleceğe dönmüş bir üniversiteyiz. Çok köklü üniversitelere özellikle uluslararasılaşma konusunda danışmanlık yapıyoruz. Birçok yere bizzat gidip bu konuda sunular yapıyorum.

“Uzaktan eğitime en hazır üniversite Karabük Üniversitesi”

Biz, Türkiye’de uzaktan eğitim konusunda belki de en hazırlıklı üniversitelerden birisiydik. Geçmişte zaten uzaktan eğitim verdiğimiz bölümlerimiz vardı. Pandemi süreci başlayınca profesyonel olarak ilk eğitim veren üniversitelerden biri biz olduk. Hocalarımızı ve öğrencilerimizi hızlı bir şekilde, bir hafta içerisinde uzaktan eğitime hazırladık. Sınavlarımızı da online yaptık. Pandemiden önce zaten üniversite olarak bizim sınav merkezine geçme ve sınavları online olarak yapma gibi planlarımız vardı. Bu da bize vesile oldu ve uygulamış olduk, çok da başarılı bir şekilde devam ediyoruz.

“Her alanda iddialıyız”

Karabük Türkiye’nin en huzurlu ve güvenli şehirlerinden bir tanesi. Tarihi ve doğal olarak muhteşem güzelliklere sahip. Çok güzel görsele sahip bir kampüsümüz var.

Kampüsümüzde yeşil kampüs çalışmaları yapıyoruz. Binaların yan cepheleri ve çatı yüzeylerini güneş panelleriyle kapladık. Kampüsümüzde kışın elektriğin %50’sini, yazın ise tamamını güneş enerjisinden sağlıyoruz.

Biz 13 yıllık bir üniversite olarak Times Higher Education (THE)’ın 2020 yılı için yayımladığı dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında ilk 1000’e girme başarısını gösterdik. Türkiye’den bu sıralamaya giren 11 üniversite var 6 tanesi devlet üniversitesi, ben bunları saymak istiyorum; İstanbul Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Karabük Üniversitesi. Bu demek oluyor ki, Karabük Üniversitesinin eğitim kalitesi iyi.

Sağlık, Mühendislik ve Sosyal Bilimler alanlarında üç eksende eğitime devam ediyoruz. Türkiye’deki en donanımlı Demir Çelik Enstitüsü bizim üniversitemizde. Her alanda iddialıyız. Çünkü, ekibimize çok güveniyoruz.

“Çok kültürlü bir ortama tüm öğrencileri davet ediyorum.”

Bizim amacımız dünyada en fazla uluslararası öğrencisi olan üniversiteler arasına girmek. Dünyada nerede savaş, nerede problem, nerede yoksulluk varsa biz oradayız. Çad, Somali, Suriye, Yemen gibi. Kendi ülkelerinde başarılı olan öğrencileri alıyoruz. Yani, biz Türkiye’de ilk 1000’den öğrenci alamasak da dünyanın ilk 1000’inden öğrenci alıyoruz.

Çok farklı kültürler Karabük’te ve Karabük Üniversitesinde. Kültürel etkileşim içerisinde tüm öğrencilerimiz birer kültür elçisi. Kendi değerlerinden getirdikleri var, bizden de kendi ülkelerine götürdükleri değerler var. Bu anlamda tercih yapacak tüm öğrencilerimizi çok kültürlü bir ortama davet ediyorum.

Gençler, mutlaka gelmeden üniversitelerin imkanlarını iyi araştırın.