Bu haber :02/01/2024 20:14 Tarihinde Eklendi 826 Kez Okundu

Sözen, “2023 Rekorlar Yılı Oldu”

Başkan Sözen, “2023  Rekorlar Yılı Oldu”

2024 yılının ilk İl Genel Meclis toplantısı Meclis Başkanı Ahmet Sözen başkanlığında gerçekleştirildi.

Başkan Sözen, 2024 yılının ilk İl Genel Meclis toplantısında yaptığı açılış konuşmasında; “Yeni yılın İlimize, ilçelerimize, ülkemize, milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Meclis toplantılarının birinci oturumunda 2023 yılında yapılan çalışmalardan bahseden Başkan Sözen, geride bırakılan yılın hizmet anlamında rekor yılı olduğunu ifade ederek şöyle konuştu;

“Bildiğiniz üzere 2023 yılında 6 Şubat depremiyle yaşamış olduğumuz felaketle birlikte İl Özel İdaremiz güçlü makine parkıyla ve personeliyle deprem bölgesini intikal etmiş ve burada olağanüstü çalışmalara vesile olmuştur. Daha sonra İlimizde yaşamış olduğumuz sel felaketi neticesinde altyapılarımız büyük oranda hasar görmüş ve bunların eski haline getirilmesiyle ilgili olağanüstü çaba sarf edilmiş. Bir taraftan da bunları yaparken aslında 2023 ile ilgili koymuş olduğumuz hedeflerin tutturulması için hızlı hareket edilerek sel afetinin yaraları sarılmaya çalışılmıştır.

İlçelerimizde, köylerimizde, beldelerimizde ve mahallelerimizde yerleşim birimlerimizde diğer taraftan da 2023 yılı hedefleriyle ilgili çalışma programlarımızın uygulanmasına gayret edilmiştir. Diğer taraftan üretim maliyetlerinin yükselmesiyle birlikte tedbirler alınmış. Burada da en büyük avantajımız üretimi kendimizin yapıyor olmamızdı. Şunu özellikle belirtmek isterim ki İçişleri Bakanlığımızın Bölgemize göndermiş olduğu güçlü ödeneklerle sel afetinin yaraları hızlı bir şekilde sarılmıştır.

Bugün itibariyle 64 adet menfezimizin ihtiyaç duyulan ve tespit edilen bölgelerde yapımı %90 aşamasında tamamlanmış olup, çalışmalar devam etmektedir. Yaşanan bunca olumsuzluklara rağmen oluşturmuş olduğumuz çalışma ortamı, güven ortamı, güçlü makine parkı ve tecrübeli personelimizle bunların üstesinden hızlı bir şekilde gelinmiştir.”

 

                Başkan Sözen, “Rekor Seviyelerde Üretimin Altına İmza Atıldı”

Her dönem başında kurum ve İl Genel Meclisi olarak belirli hedeflerin konulduğunu ve bu hedefler doğrultusunda da özverili bir şekilde çalışıldığını vurgulayan Başkan Sözen, “2023 yılında yaşanan doğal afetlerden dolayı çalışmalara geç başlanıldı; fakat yıl sonu geldiğinde rekor denecek seviyelerde üretimlerin altına imzalar atıldı. Yol Şube Müdürlüğü’müzün bünyesinde faaliyet gösteren asfalt üretim ve taş ocakları üretim sahalarında rekorlar üzerinde rekorlar kırılmıştır. Asfalt plentimizde 118.078 BSK üretimi gerçekleştirilmiş ve köy yollarımıza serilmiştir. Bunun dışında 24.578 tonda kara yollarının ihtiyaç duyduğu malzemeler üretilmiş ve 2023 toplam üretimimiz 142.656 ton olarak gerçekleşmiştir. Yani bunca olumsuzluklara rağmen bir taraftan da kendi ihtiyaç duyduğumuz malzemelerin üretimini sağladık. Ayrıca diğer kamu kurumlarının talepleri olan bitüm sıcak asfalt karışımının satışını da gerçekleştirdik. Yapılan bu çalışma İl Özel İdaremize çok ciddi bir gelir kaynağı olacağı kanaatindeyiz.

Üretilmiş olan bu asfalt miktarına yönelik ilçeler bazında da rakamsal örnekler vermem gerekirse; Merkezde 24,8 km BSK Safranbolu ilçemizde 44,6 km yol yapımı Yenice ilçemizde 52,3 km, Eskipazar ilçemizde 34.2km. Eflani ilçemizde 33,8 km, Ovacık ilçemizde de 33,2 km olmak üzere toplamda 223 km bitüm sıcak karışımlı asfaltı köy yollarımızda sermiş ve milletimizin hizmetine sunmuş bulunmaktayız.

 

                          Başkan Sözen, “Taş Ocaklarımız da 375 bin Ton Malzeme Ürettik”

Karabük İl Özel İdaresi bünyesinde bulunan taş ocaklarına dair üretim bilgilerinden de bahseden Başkan Sözen;

 “Bildiğiniz üzere 8’i faal olmak üzere 9 adet taş ocağımız var. Buralarda üretimlerimiz devam ediyor. Yıl içerisinde yapmış olduğumuz üretimlerin rakamsal bazdaki üretim miktarları şu şekildedir. Sabit konkasörümüzde 260 bin ton üretim gerçekleştirdik. Bunun dışında ilçelerimizde seyyar konkasörlerimizde 115 bin ton üretim gerçekleştirdik. Böylece toplamda yıl içerisinde 375 bin ton malzeme üretimi gerçekleştirmiş olduk. Bugün itibariyle 250 bin tonunu ilçelerimizde, köylerimizde ve asfalt plentimizde ihtiyaç duyduğumuz bölgelerde 250 bin tonunu bu malzemeleri kullandık.

Başkan Sözen “125 bin ton satışa hazır stoklarımızda malzememiz bulunmaktadır.”

Üretilen malzemelerle ile ilgili stoklarda 125 bin ton malzemenin hazır olduğunu ifade eden Başkan Sözen; “Şu an itibariyle 125 bin ton stoklarımızda malzememiz var. Daha önce bildiğiniz gibi meclisimize almış olduğumuz bir kararla resmî kurumlardan ihtiyaç duyulan bölgelere bunlar belediyeler, kara yolları, devlet su işleri gibi kurumlara ihtiyaç halinde ve talep halinde satışlar gerçekleştiriyoruz. Şu an itibariyle bunların satışına onay vermiştik. Meclis olarak bunların satışını piyasaya arz etmiş bulunmaktayız. Bu da birçok ciddi manada bir gelir elde edeceği kanaatindeyiz” diye konuştu.

 Başkan Sözen konuşmasının sonunda vermiş olduğu bilgilerin bir kurum için çok önemli olduğunu belirterek; “Bu rakamlar gerçekten bir kurum için önemli rakamlar, önemli üretimlerdir. Şimdiye kadar İl Özel İdaresi olarak elde edilememiş, gerçekten ulaşılamamış rakamlar. Ben bu rakamlara ulaşmamızda bu üretimlerin gerçekleşmesinde başta Sayın Valimiz olmak üzere Genel Sekreterimize, Yol Şube Müdürümüze, Müdürlüğümüz bünyesinde çalışan üretim şefliklerine ve bunun çok yakinen takipçisi olan siz değerli İl Genel Meclis Üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.