Bu haber :26/11/2023 00:06 Tarihinde Eklendi 902 Kez Okundu

Sözen; İl Özel İdare üretmeye devam ediyor

2024 Yılı Bütçesi 370 Milyon TL Olarak Onaylandı.

20 Gün boyunca birçok gündem maddesinin ele alınarak 2024 yılı bütçesinin görüşüldüğü Kasım ayı toplantıları sona erdi.

İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen başkanlığında gerçekleşen Kasım ayı toplantısının son oturumunda, Karabük İl Özel İdaresi’nin 2024 yılı bütçesi 370 Milyon TL olarak oy birliği ile kabul edildi.

Toplantı Özel İdare Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci’ nin bilgilendirmesi ile başladı.

Ardından Mali hizmetler Müdürü Yılmaz Arat tarafından 2024 yılı bütçesi okundu. Okunan bütçe sonrası İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen tarafından oylamaya sunulan bütçe oybirliği ile kabul edildi.

Bütçe görüşmelerinin sona erdiği 20 günlük maratonun ardından özverili çalışmalarından dolayı İl Genel Meclis Üyelerine teşekkür eden Başkan Sözen,2024 yılı bütçemiz hayırlı ve uğurlu olsun. İl Özel İdaremiz kendi kendine yeten bir kurum olup artık ihtiyaç fazlası ürettiğimiz malzemeyi satar konumuna gelmiştir. Bu durum İl özel İdaremizin nereden nereye geldiğini gösteren güzel bir kanıttır. İl özel idaremiz artık satın almıyor, ihale etmiyor ve var gücüyle üretmeye devam ediyor. Tesislerimiz aralıksız çalışıyor. Buradan da elde ettiğimiz gelir vatandaşlarımıza, köylerimize hizmet olarak geri dönüyor, yapılan çalışmalarda bunun en büyük göstergesidir. 2023 yılında atılan asfalt toplam 205.31 km’dir. Bu başarı İl Genel Meclisimizin ve il özel idaresi ekiplerimizin özverili ve birlikte çalışması sonucu ortaya çıkmıştır.

Bu bağlamda Türkiye ‘deki gelişmeler ışığında Karabük ilimiz özelinde yapacağımız bütçe 2024 adına Cumhuriyetimizin 100.yılına yakışır ve aynı zamanda yatırımcı aktif bir bütçe olmuştur.

 2024 yılı mali bütçesinin ilimize bölgemize hayırlı olmasını diliyor, bizlere bu imkânları sağlayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Sayın Valimize ve emeği geçen tüm personellerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.