Bu haber :30/08/2023 12:58 Tarihinde Eklendi 1750 Kez Okundu

VALİ YAVUZ; SAFRANBOLU MUHTEŞEM

               KARABÜK VALİSİ  MUSTAFA YAVUZ;  SAFRANBOLU MUHTEŞEM

Son Kararname ile Karabük Valiliği görevine atanan Mustafa Yavuz yanına sadece Oğlunu alarak  Safranbolu ilçesini Adım Adım Gezdi ve  Gördüklerini  adeta bir turist edası ile anlattı    Yapmacık hareketi bulunmayan  vali yavuz genellikle kendim gezerim  halk ile bir araya gelirim  onların sorunlarını dinlerim  ama kendimi tanıtmam dedi

VALİ YAVUZ                                                                                                                       Adını  Çok Duyduğum ve her zaman merak ettiğim Safranbolu’yu gezdim, Oğlumu Yanıma aldım. Arabayı kendim sürdüm. Geldim park yeri aradım. Yaklaşık 1 saat park yeri aradım. Mütevazı bir yer buldum neyse sıkış mıkış oraya arabayı park ettim. Sivil bir vatandaş gibi Safranbolu’nun girilmesi gereken her yerine girdim. Sonra kafamda Safranbolu’nun planı oturdu yani. Görmem gerekenleri gördüm. Görmemem gerekenleri de gördüm. Yani kumda kahve yapılan yerdeki ortamı da gördüm. Lokumcularda sıra bekleyen vatandaşların alış verişine de şahit oldum. Ara sokaklarda kapısı açık konaklardaki köpeğin hırlamasına da maruz kaldım. Ondan sonra köprünüzden geçip taa mezarlığınıza kadar çıkıp, karşı taraftaki manzarayı da izledim. Mezarlığın içerisinde binanız var sol tarafta hemen oraya kadar gittim. Ondan sonra döndüm. Bizim  delikanlı baya bir yoruldu. Cinci Hamamın içerisine girip peştemallı oturanları da gördüm.

HAN ARKASI                                                                                                                 Bu çevre düzenlemesi ile ilgili az önce Kalkınma Ajansı Genel Sekreterliği’ne de talimat verdim. Dedim orayı bir takip edip, hızlandıralım. Belediyeyle birlikte yapıyorlar orayı. Onu da gördüm.

KIRANKÖYDEN  ASLANLARA                                                                                                Kıranköy’den  Aslanlar’a  Bağlar’a kadar bir çok yer gezdim.

HEDİYELİK  EŞYA                                                                                                          Safranbolu Eski Çarşı’da hediyelik eşya anlamında biraz daha yerli üretime yönelmeleri  lazım; çok çin, japon işi eşya, malzeme gördüm. Yüzde 72’nin orman olduğu bir şehirden bahsediyoruz. Ahşap hediyelik eşya anlamında yerli ürünlerin üretimine ağırlık verilmeli.

LOKUM                                                                                                                      Mesela Safranbolu Lokumu, sadece iki marka lokuma büyük ilgi olduğunu gördüm, diğerleri ise sanki yan ürün gibi duruyordu.

KAHVE MÜZESİ                                                                                                                Kahve müzesini sevdim mesela, bence iyi düşünülmüş.                                                     Yalnız çarşıda esnafın orda sattığı ürünlere kalite noktasında, kaliteyi artırmak lazım. Orda gördüğüm çok fazla ürün sanki bize ait, Safranbolu’ya ait, Karabük’e ait değil de komple yurtdışında yaptırılıp ithal edilmiş gibi duruyordu.                                                                                                                                      Bir hafta sonumu daha ayıracağım belli. Orda çay ocakların olduğu bir bölge vardı Asma altı diye orda oturup bir çay içeceğim.

TARİHİ SİMİTCİ

 Tarihi bir simitçi vardı orda gerçekten tarihi midir, Safranbolu simidinin bir özelliği var mıdır, hatta dönüşte bizim delikanlıya dedim ki bir iki tane alın bakalım da Safranbolu simidi nasılmış diye ama dönüşte kapalıydı.

 Yani Safranbolu’yu önce görülmesi gereken ve görülmemesi gereken her yeri sivil olarak görecem ondan sonra resmi olarak görürüz zaten.                                                           Memleketimiz çok güzel. Safranbolu bence her şeyin en güzelini hakkediyor. Hep birlikte el ele verecez.dedi