Bu haber :02/08/2023 12:02 Tarihinde Eklendi 1671 Kez Okundu

BOYNUMUZUN BORCUDUR

GENEL BAŞKAN DEĞİRMENCİ'DEN 'KARDEMİR ve BAĞLI KURULUŞLARDA ÜCRET İYİLEŞTİRME TALEBİNİN TAKİPÇİSİYİZ' MESAJI

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, KARDEMİR ve bağlı kuruluşlarında çalışan binlerce üyesi adına, KARDEMİR Yönetimine yaptıkları ilave iyileştirme talebinin takipçisi olduklarını açıkladı.

Genel Başkan Yunus Değirmenci, geçtiğimiz günlerde asgari ücrete yapılan ilave yüzde 34 oranındaki artışın ardından zaman kaybetmeden KARDEMİR yönetimine bir yazı yazarak, asgari ücret artışı oranında KARDEMİR ve bağlı kuruluşlarında çalışan üyelerinin ücretlerine zam yapılmasını istemişti.

Konuyla ilgili olarak yazılı basın açıklaması yapan Genel Başkan Değirmenci, "Enflasyon ortamı ve buna bağlı ortaya çıkan hayat pahalılığı, emeğiyle geçinen çalışanların geçim koşullarını her geçen gün daha da ağırlaştırıyor. Enflasyon ortamı sona erene kadar, bu ağır koşulları hafifletmenin yolu ise çalışanların ücretlerine ilave iyileştirmeler yapmaktır. Bu anlayışla, asgari ücrete yapılan zammın ardından Karabük başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında yetkili olduğumuz işyerlerinde işverenlerden ek iyileştirmeler talep ettik. Bu taleplerimiz de 1 Temmuz'dan geçerli olmak üzere büyük oranda olumlu anlamda karşılık buldu. Şimdi de KARDEMİR ve bağlı kuruluşlarında ilave iyileştirme yapılması için masada görüşmelerimiz devam etmektedir" şeklinde açıklamada bulundu.

Değirmenci, süreç ile ilgili açıklamasını şöyle sürdürdü:

"KARDEMİR ve bağlı kuruluşlarında üyelerimizi mutlu eden ilave iyileştirme yapılması için temaslarımızı sürdürüyoruz. KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Sn İsmail Demir ile yapılan son görüşmede, 11 Ağustos tarihinde yapılacak olan KARDEMİR Yönetim Kurulu toplantısında iyileştirme talebimizi gündeme alıp, değerlendireceklerini ifade etmişlerdir. Buradan çalışanları memnun eden bir sonuç çıkacağını umut ediyoruz. Burada işveren tarafının yapacağı değerlendirme sonucuna göre sendika olarak, bizler de bir değerlendirme yapıp, yeni bir pozisyon ve tavır belirleyeceğiz. Umarım belirleyeceğimiz bu pozisyon, işyerlerimizde iş barışı ve huzuruna katkı sağlayacak bir davranış olur. Olumsuz bir sonucu, düşünmek dahi istemiyorum. Çünkü Karabük'te yetkili olduğumuz orta ölçekli haddehanelerin bile yüzde 34'lük ilave zam yaptığı dönemde KARDEMİR'de iş barışını bozacak bir tavır, KARDEMİR ve Karabük'ü kaosa sürükleyecektir.

"Kardemir Ve Bağlı İşyerlerindeki Çalışanlara Sahip Çıkmak Boynumuzun Borcudur"

Özçelik İş Sendikası tarafından yapılan  yazılı açıklamada ,"Sendika olarak, Karabük bizim baba ocağımız. KARDEMİR ve bağlı kuruluşlarında çalışanlar bizim evlatlarımız. Baba ocağında kardeşlerimizin ve evlatlarımızın refah ve mutluluğunu sağlamak, onlara sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Bu anlayışla Geçtiğimiz Mart ayında KARDEMİR'de ve bağlı kuruluşlarda imzaladığımız toplu iş sözleşmesi ile üyelerimiz adına maddi ve sosyal anlamda ciddi ücret artışları elde ettik. Süreç içerisinde bu kazanımlarımız enflasyona bağlı olarak adeta eridi, alım gücümüz düştü. Temmuz ayında yapılan asgari ücret zammının ardından asgari ücretli ile nitelikli çalışan arasındaki makas daha da daraldı. Dolayısıyla kalifiyeli çalışanlarda, bu durum motivasyon ve verimlilik kaybına neden oldu. Hem bu makası daha da daraltmamak hem de üyelerimizin refah ve mutluluğunu artırmak adına böyle bir talepte bulunduk. KARDEMİR ve bağlı kuruluşlarında çalışan her bir üyemiz bu ülkenin, bu vatanın, bu bölgenin insanı. Bu nedenle ne bizler ne de KARDEMİR Yönetimi, çalışanların ağır geçim koşulları altında ezilmesine seyirci kalamayız. Tıpkı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın hayat pahalılığına karşı devletin bütün imkânlarını zorlayarak, işçisine, memuruna, emeklisine sahip çıktığı gibi bizim de KARDEMİR ve bağlı kuruluşlarındaki çalışanlara sahip çıkmak asli görevimizdir. İnşallah bu süreci, KARDEMİR'deki üyelerimizin beklentilerini karşılayan, iş barışı ve huzurunu artıran bir anlaşmayla sonuçlandırırız ."ifadelerine yer verildi