Bu haber :03/03/2023 17:26 Tarihinde Eklendi 8772 Kez Okundu

ÇAPRAZ, YATIRIMLARA UYGULANAN TEŞVİKLER

Karabük Ticaret öve Sanayi Odası Başkanı  FATİH ÇAPRAZ Yazılı Basın açıklaması yaptı  Başkan Çapraz, Saygıdeğer basın mensupları, çok değerli üyelerimiz ve Karabük kamuoyu, hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.

Öncelikle, 06/02/2023 tarihinde yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar niyaz ediyoruz. Deprem bölgesinde görev yapan herkese kolaylıklar, sabırlar diliyor ve teşekkür ediyoruz.

Ülkemizde meydana gelen deprem felaketlerinden en büyüğü diyebileceğimiz, 11 ilimizde büyük bir yıkıma ve can kaybına sebebiyet veren, bizleri de derinden yaralayan büyük üzüntüyle karşıladığımız bu felaketin yaralarını sarmak, acılarını paylaşabilmek, bölgede büyük mücadele veren ekiplerinde ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla KTSO olarak deprem yardımı organizasyonu düzenledik. T.C Karabük Valiliğimizin koordinasyonunda, meclis üyelerimizin katkılarıyla toplanan gıda, temizlik malzemeleri, giyim eşyaları, tüplü ısıtıcılar vb. gibi ihtiyaç malzemeleri yükleyerek deprem felaketinin yaşandığı illerimize gönderdik ve göndermeye devam ediyoruz. Ayrıca yine meclis üyelerimizin katkılarıyla toplamış olduğumuz nakdi yardımı Valilik hesabına yardım amacıyla yatırdık. Tüm meclis üyesi arkadaşlarımıza ve personelimize teşekkür ediyorum. Ayrıca, odamızın üyesi olan çok kıymetli, sanayicilerimiz, haddecilerimiz, toptancılarımız ve esnaflarımız birçok şekilde ayni ve nakdi yardımları deprem bölgesine ve devletimizin uygun gördüğü yerlere teslim etmiştir. KTSO olarak tüm üyelerimize, esnaflarımıza ve çok değerli Karabük halkına bu süreçte göstermiş oldukları vakur duruşları ve yardımsever davranışlarından ötürü teşekkür ediyorum. ALLAH herkesten razı olsun. ALLAH devletimize ve milletimize zeval vermesin. ALLAH böyle acıları aziz milletimize bir daha yaşatmasın inşallah.

Depremin ardından, Sayın Valimizin başkanlığında kurulan Deprem Yardımları Koordinasyon Kurulu toplantılarına katılım sağladık, her konuda destek verdik. Yapılan yardımlara ilaveten yapılabilecek yardım ve destekler hakkında istişarelerde bulunulmasına katkı sağladık. Karabük valiliğimizin himayesinde, deprem mağduru afetzedelerimizin geçici barınma ihtiyacı için yaşam konteynerlarından “Hatay’a Karabük Mahallesi” kuruyoruz kampanyasına hem oda olarak bağışta bulunduk hem de üyelerimizin bağışta bulunması için destek sağladık. Tüm üyelerimize, KTSO yönetimi olarak bir kez daha içten teşekkür ediyoruz.

KTSO olarak, Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet Muş’un katılımıyla ve TOBB Başkanımız Sayın M.Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında gerçekleşen oda ve borsa başkanlarının da katılım sağladığı deprem yardımları istişare toplantısına katılım sağladık. Toplantıda oda ve borsaların yapmış oldukları deprem yardımları ve izlenecek yol haritası değerlendirildi. Toplantı neticesinde, İş Dünyası Konut Seferberliği başlatılmasına karar verildi. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, TOKİ denetiminde yapılacak kalıcı toplu konutlara iş dünyası olarak destek verilecek. Çağrımız tüm iş dünyasına ve hayırseverlere. Amacımız elbirliği ile depremzede vatandaşlarımızı yuvalarına kavuşturmak. Gün birlik olma günü. Konut seferberliğinin detayları çok yakında açıklanacak.

Deprem felaketinden sonra şubat ayında tüm eforumuzu bu konuya yoğunlaştırdık. Fakat deprem felaketinden önce şubat ayı başında kısaca odamızın yapmış olduğu çalışmalar ve hizmetler hakkında da bilgi vermek istiyorum.

İlimizde kamu hizmetlerinin etkin, hızlı, verimli ve sağlıklı yürütülmesini sağlamak, vatandaşla yönelik en iyi kamu hizmetlerini sunabilmek amacıyla ilimizde 2022 yılında gerçekleştirilen ve 2023 yılında yapılması planlanan çalışmaların değerlendirildiği Genişletilmiş İl İdare Şube Toplantısına katılım sağladık. Sayın valimize bizi bu tür toplantılara davet ettiği için, sivil toplum örgütlerine etkin rol üstlenebilme fırsatı verdiği için ayrıca teşekkür ediyoruz.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve KTSO iş birliğiyle “Ülkemizde Yatırımlara Uygulanan Teşvikler” konulu bilgilendirme semineri odamızın hizmet binasında gerçekleşti. Devletin genel ve bölgeler bazında verilen yatırım teşviklerinin anlatıldığı seminere, Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdür Vekili Sayın Dr. Mehmet Yurdal Şahin katıldı. Kendilerine, davetimize icabet edip hem yapmış oldukları bilgilendirme semineri hem de “3 Nisan Sanayi Günü” olsun kampanyamıza vermiş olduğu destekten ötürü teşekkür ediyoruz.

Sözlerime son verirken, bir kez daha depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.