Bu haber :15/06/2021 21:22 Tarihinde Eklendi 2882 Kez Okundu

HADRIYANAPOLISİ KBÜ KAZACAK

Karabük Milletvekilleri  Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş tarafından yapılan ortak açıklmamaaynen şöyle ,Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın 03.06.2021 tarihli imzalı kararnamesi ve tensipleriyle Karabük Üniversitemiz bünyesinde yürütülmek üzere Hadrianoupolis Kazısı Başkanlığı kuruluş kararı onaylanmış ve ilimize kazandırılmıştır.

      Bilindiği üzere Hadrianoupolis kazısı bu atamadan önce Kastamonu Müzesi müdürlüğü tarafından yönetilmekteydi. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın izniyle ve bu atamayla beraber kazı başkanlığı Karabük Üniversitesimiz bünyesinde olmak üzere ilimize kazandırılmıştır. Ayrıca Karabük Üniversitemizde öğrenim gören öğrencilerimiz Hadrianoupolis Kazısı'nda staj yapabilecek ve mesleki hayatlarına böylece önemli bir deneyim kazanacaklardır.

      Ayrıca bu kararname ile birlikte Hadrianoupolis Antik Kenti Kazı Başkanlığı'na Karabük Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Arkeoloji Bölüm Başkanı Sayın; Doç. Dr. Ersin ÇELİKBAŞ hocamız getirilmiştir. Kıymetli hocamızı da ayrıca tebrik ediyor, çalışmalarında üstün başarılar diliyoruz.

      Bu önemli konuda bizlerden desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’a Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet ERSOY'a, hemşehrilerimiz adına teşekkür ediyor, ilimize ve Eskipazar ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz.