Bu haber :08/05/2021 13:10 Tarihinde Eklendi 780 Kez Okundu

4-10 Mayıs İş Sağlığı

 “4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası Kutlamaları”
“Sadece Bir Hafta Değil, Her Gün İş Güvenliği”
“Örnek İSG Yönetimi”

Çalışanlarının bedensel ve ruhsal sağlıklarını koruma ve çalışma ortamlarını sürekli olarak iyileştirme gayreti ile üretimini uzun yıllardır sürdüren şirketimiz, 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Haftası sebebiyle, her yıl olduğu gibi geleneksel kutlamalarını gerçekleştirdi.

Kardemir Eğitim ve Kültür Merkezi’nde (EKM), pandemi sebebiyle kısıtlı sayıda gerçekleştirilen törende, beş, üç ve bir yıldır iş kazası yaşanmayan başmühendislik ve müdürlüklere plaketleri takdim edildi. İSG Haftası sebebiyle, düzenlenmiş olan Kardemir çalışan çocuklarının katılım gösterdiği İSG konulu resim yarışmasında da velilere, tören sonunda ödülleri verildi.

Fabrika sahasında kazasız iş günleri temennisi ile kesilen kurbanların yanı sıra, Karabük İtfaiye Müdürlüğü ile birlikte ortaklaşa tatbikat düzenlendi. Hava Ayrıştırma Tesisleri Müdürlüğü, 4 Numaralı Kule’sindeki etkinlikte, Kardemir İtfaiye Teşkilatı ve Karabük Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü çalışanları yüksekten kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi. İSG Müdürlüğümüze bağlı sağlık ekibimizin de destek verdiği tatbikat, şirket yöneticilerimiz ve çalışanlarımız tarafından ilgiyle takip edildi.

“Önce İnsan Sağlığı” ve “Hedef: Kazasız Çelik Üretimi” felsefesini, İş Sağlığı ve Güvenliği çalışmalarında önceliklendiren şirketimiz üretim yatırımlarının yanı sıra bu alandaki teknolojik gelişmeleri takip etmektedir. Devletimizin yasalarla koruma altına aldığı çalışan sağlığı unsurlarını göz ardı etmeyen fabrikamız, İSG alanındaki eğitimlerini her geçen gün geliştirmekte ve sahip olduğu imkanlarla çalışanlarının sağlık taramalarını gerçekleştirmektedir.

Daha sürdürülebilir bir üretim ve verimli kullanılan insan kaynağı hedefi ile faaliyetlerini sürdürmek isteyen tüm şirketlere, İSG çalışmalarını aksatmamalarını tavsiye eder, ülkemizde tüm iş kollarında çalışmalarını sürdüren işletmelere kazasız günler dileriz.

Saygılarımızla.

 

KARDEMİR A.Ş.