Bu haber :06/03/2021 21:30 Tarihinde Eklendi 289 Kez Okundu

Özlem Aras Gürel’den 8 Mart

Özlem Aras Gürel’den Safranbolu’nun En Eski Emektar Bayan Terzisi Müşerref Mağden’e 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Ziyareti.

Vali Fuat Gürel’in eşi Özlem Aras Gürel, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle 12 yaşında başladığı Bayan Terziliği mesleğinde 71 yılını geride bırakan ve Safranbolu’nun en eski bayan terzisi olan Müşerref Mağden’i ziyaret etti.

Safranbolu’nun tanınan ve sevilen simalarından olan Müşerref Mağden ile uzun süre sohbet eden Özlem Aras Gürel, el emeği ile dikimini yaptığı kıyafetler ve modelleri inceleyerek Asırlık Çınarımız Müşerref Mağden’in anılarını dinledi. 

Anadolu kadınının dünyanın en fedakâr kadını olduğunu ifade eden Özlem Aras Gürel, “Kadınlarımız ailesinin geçimine yardımcı olmak amacıyla alın teri ve emeğiyle bazen anne, bazen işçidir. Kadınlarımız ne kadar güçlü olursa ülkemiz de o kadar güçlü olur. Kadınlarımız sadece üretimde değil, yaşamın her alanında varlar. Aile kurumunun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımız ve annelerimiz daima özverinin, sevginin ve yetiştirdikleri nesillerle zengin medeniyetimizin oluşum kaynağı olmuşlardır. Alın teriyle, emeğiyle yaşamını devam ettiren ve mücadele eden bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyor, Müşerref Teyzemize sağlıklı uzun ömürler diliyorum.”dedi.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Galip Sökmen’in eşi Canan Sökmen’in eşlik ettiği ziyaretten duydukları memnuniyeti ve mutluluğu ifade eden Müşerref Mağden ve ailesi nazik ziyareti için Özlem Aras Gürel’e teşekkür