Bu haber :06/03/2021 21:17 Tarihinde Eklendi 346 Kez Okundu

Başkan Köse’nin 8 Mart Kadınlar Günü Mesajı

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Münasebeti İle Bir Mesaj Yayımladı  Başkan  Köse, ‘’İlk Olarak 1857 Yılında 120 Kadınımızın Ölümü İle Sonuçlanan ABD'de Tekstil Fabrikası Grevi Sonrası 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, kutlanmaya başlanmıştır. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından ise ancak 1977’de kabul ve ilan edilmiştir.  Bu tarihten sonra dayanışmanın sembolü olan bugün, acının en derinden hissedildiği aynı zamanda kutlandığı gündür. Kadınlar olarak barışı konuşma ihtiyacı duyduğumuz zor zamanlardayız. Her yıl milyonlarca kadın her gün şiddete maruz kalıyor. 2020 yılı verilerine göre 300 kadınımız katledildi ve 171 kadının ölümü de "şüpheli" olarak kayıtlara geçti. Tesadüfen yaşadığımızı düşündüğümüz şu günlerde aslında kendimizle olan kavgamızı çözmektense evrensel barışı sağlamamız gerekmekte. Barış elçisi olarak kadının varlığının gücüne inanarak aşılamayacak hiçbir sorun yoktur.

Cumhuriyetimizin odak noktasında yer alan kadınlarımız, modern ve çağdaş günlere gelmemizde önemli görevler başarmışlardır. Bizler için asıl mücadele, asıl zafer her alanda varlığımızı göstermemizdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de söylediği gibi. "Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir’’ 8 Mart, dünyada kadınlarının, eşitlik, özgürlük ve daha huzurlu yaşam özlemlerini dile getirdikleri gündür.

Cumhuriyet ile kazanılmış çağdaş haklar ve özgürlüklerle birlikte, yaşamın her alanında başarıyla yer almış kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününü kutluyorum. Ülkemiz ve dünya kadınlarına sağlık ve mutluluk dolu bir gelecek diliyorum’’.