Bu haber :11/02/2021 22:28 Tarihinde Eklendi 1031 Kez Okundu

Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi

Vali Fuat Gürel, kurum denetimleri kapsamında İl Yazı İşleri Müdürü Şerafettin Kelleci ile birlikte Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesini ziyaret ederek Başhekim Doç. Dr. Ahmet Taylan Çebi’den 2020 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Sağlık tesisinin genel bir tanıtımını yapan Başhekim Çebi, poliklinik, nöbet klinikleri, genel ve lokal ameliyathaneler, yataklı servisler, görüntüleme merkezi, radyoloji ve diğer birimlerle ilgili bilgiler verdi.

Hastanenin Karabük Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ile imzalamış olduğu birlikte kullanım protokolü ile Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü’nün 02/10/2020 tarih ve 95796091-020-E.1970 sayılı Makam Olurlarına istinaden A1 dal rolünde Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak hizmet vermediğini ifade etti.

Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Anabilim Dalı’ndan 2, Ağız Diş ve Çene Radyolojisi Anabilim Dalı’ndan 2, Çocuk Diş Hekimliği Anabilim Dalı’ndan 1, Endodonti Anabilim Dalı’ndan 2, Periodontoloji Anabilim Dalı’ndan 1 ve Protetik Diş Tedavisi Anabilim Dalı’ndan 1 olmak üzere toplam 9 öğretim üyesinin kurumda hizmet vermeye başladığını söyleyen Çebi, hastanenin 1 kat İdari Birimler, 1 kat Destek Birimler ve 2 Kat Poliklinikler olmak üzere toplam 4 katlı olarak 7.286 m² kapalı alandan oluşan tek bir binada hizmet verdiğini belirtti.

29 nitelikli poliklinik odasında kurulu 54 ünit, periapikal ve panoramik olmak üzere her iki katta görüntüleme merkezi, her poliklinik odasında diş hekimlerinin kullanımına tahsis edilen endodontik döner alet, kavitron ve uçları, ışınlı dolgu cihazı, amalgamatör vb. cihaz ve donanımlar, her diş hekimi için yeterli sayıda mikromotor ve aeratör başlığı, Ameliyathane için diş üniti, anestezi cihazı, monitör vb. donanımların mevcut olduğunu kaydetti.

2020 yılında 65.443 hastanın müracaat ettiğini, 41.393 poliklinik yapıldığını 470 sevk yapıldığını, 14.353 diş çekimi, 21.764 dolgu, 5.461 kanal tedavisi 16.150 protez, 29.664 röntgen işleminin gerçekleştirildiğini belirtti.

Ameliyathane ve Yataklı Servislerin açılmasına yönelik donanımsal eksikliklerin tamamlandığını ve temel malzemelerin alımı sağlandığını kuruluş ve işleyişle ilgili gereken bilgilenmenin sağlanması için hastaneden Diş Hekimi, hemşire ve diş klinik yardımcılarından oluşan 7 kişilik bir ekibin Ankara Tepebaşı Ağız ve Diş Hastanesine hizmet içi eğitime gönderildiğini ifade eden Çebi, eğitim sonrası yılın başında gerekli düzenlemeler yapılarak ameliyathane ve yataklı servis hizmeti verilmeye başlandığını söyledi. Ameliyathanede ilk hastanın 23 Ocak tarihinde tedavi edilerek, pandeminin başladığı haftaya kadar toplam 7 hasta genel anestezi altında tedavileri sonrası taburcu edildiğini söyledi.

1 Haziran 2020’de başlayan normalleşme süreciyle birlikte “Covid-19 Pandemisinde Normalleşme Döneminde Sağlık Kurumlarında Çalışma Rehberi” doğrultusunda düzenlemeler yapıldığını ve multidisipliner bir kurul oluşturulduğunu. 10.06.2020 tarihinde kurulun yaptığı ilk toplantı ile birlikte pandemi sonrası yapılması gereken düzenlemeler hayata geçirildiğini, normalleşme ve pandeminin seyri kurul tarafından izlenmeye alındığını, Şubat ayında gerekli eğitimlerin verildiğini, hastanede temizlik ve dezenfeksiyon işlemleri gerçekleştirildiğini ifade etti.

Yapılan hizmetlerden dolayı Başhekim Doç. Dr. Ahmet Taylan Çebi ve ekibine teşekkür eden Vali Gürel, kurum personeline çalışmalarında başarılar diledi.