Bu haber :12/01/2021 11:22 Tarihinde Eklendi 753 Kez Okundu

“ Eskipazar OSB’de Kritik Eşik Aşıldı”

 

Ünal ve Güneş “ Eskipazar OSB’de Kritik Eşik Aşıldı”


AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş Eskipazar ihtisas organize sanayi bölgesi için yeni bir açıklama yaptı. Ünal ve Güneş, 2021 yılı Ocak ayı itibariyle Sanayi Bakanlığı’ndan Kamulaştırma Çalışmaları için 27 Milyon 500 Bin TL’lik ödeneğin Karabük’e geldiğini ve kamulaştırma çalışmalarında kritik eşiğin aşıldığını söylediler.

Ünal ve Güneş, ortak yaptıkları açıklamada şunları söyledi

“ Değerli hemşerilerimiz, 2019 ve 2020 yılında Sayın Bakanımız Mustafa Varank ile Eskipazar İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kamulaştırılması için yaptığımız ısrarlı görüşmeler bugün itibari ile neticeye kavuşmuştur. 2020 Kasım ayında Sanayi Bakanlığımız Karabük Valiliğimize gönderdiği tebliğde sanayi bölgesinin kamulaştırılmasına yönelik çalışmaların yapılmasını iletmişti. İlimizde ilgili arkadaşlar bir ay süren çalışma sonucunda toplam alanın yarısına denk gelen arazi için 2500 hak sahibiyle anlaşma imzalamışlardır. İlgili evrak ve belgeler Aralık ayı içerisinde Valiliğimiz tarafından Bakanlığımıza ulaştırıldı. Bakanlığımız da bu çalışma karşısında Eskipazar İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için 27 Milyon 500 Bin TL’lik kamulaştırma ödeneğini ilimize göndermiştir. Eskipazar İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde kritik eşik artık aşılmıştır. Karabükümüze, Bölgemize ve Ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz. Bu alana ülkemizin güçlü sanayicilerini, yatırımcılarını ve ortaklarını davet ediyoruz. İnanıyoruz ki bu sanayi alanı Karabükümüzün ve Ülkemizin sürdürülebilir sanayi hamlesine artı değer katacak ve ihtiyaç duyduğumuz sanayi ürünlerinin üretilmesi burada gerçekleşecektir. İsmetpaşa sanayi bölgesinin hem üretimde hem istihdamda cazibe merkezi olacağına yürekten inanıyoruz. Alanın kamulaştırılması için destek veren Eskipazarlı hemşerilerimize de ayrıca teşekkür ediyoruz.

Bu vesileyle başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve TBMM Eski Başkanı Sayın Mehmet Ali Şahin’e, Sayın Valimize, önceki dönem Milletvekillerimize, eski Valilerimize, İl Başkanlarımıza ve ilgili kurum yöneticilerimize teşekkür ediyoruz. Karabük için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”